Ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Διοίκησή μας έως σήμερα:

  • Έχουμε προβεί στην διαδικασία της αποκατάστασης της χρόνιας βλάβης του δικτύου ύδρευσης του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας με τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας και προβήκαμε στη ρύθμιση του χρέους του Παραρτήματος προς τη ΔΕΥΑ Καβάλας, όπως επίσης προβήκαμε και στη μείωση του οφειλόμενου ποσού προς τη ΔΕΥΑ Δράμας και στη ρύθμιση της οφειλής του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας προς τη ΔΕΥΑΔ.
  • Πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας σε συνεργασία με τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας.
  • Έχουν επιτηρηθεί όλα τα κτίρια των Παραρτημάτων μας και έχει γίνει μία πλήρης καταγραφή όλων των απαιτούμενων εργασιών – επισκευών και συντηρήσεων. Έχουν ήδη υλοποιηθεί συντηρήσεις όλων των κλιματιστικών μονάδων, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (λέβητες, γεννήτριες, κτλ.), των ανελκυστήρων, των συστημάτων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, κ.ο.κ σε όλα τα κτίρια των Δομών μας.
  • Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια τόσο των φιλοξενούμενων όσο και των εργαζομένων όλων των Παραρτημάτων μας. Για το σκοπό αυτό έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των Παραρτημάτων μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, όπου η συντήρηση των πυροσβεστικών μέσων (μάνικες, πυροσβεστικές φωλιές, κρούνοι, κτλ.) είχε χρόνια να πραγματοποιηθεί και ο εξοπλισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, τη στιγμή που το εν λόγω Παράρτημα βρίσκεται σε δασώδη περιοχή. Ήρθαμε λοιπόν σε επαφή με επιχείρηση της περιοχής η οποία προσφέρθηκε να μας δωρίσει σύγχρονο εξοπλισμό πυρασφάλειας – πυροπροστασίας και να μας συντηρήσει τον ήδη υπάρχοντα.
  • Κύριο μέλημά μας αποτελεί η πλήρης αποκατάσταση του καμένου κτιρίου του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, το οποίο αποτελούσε το χώρο ψυχαγωγίας των φιλοξενούμενων παιδιών του Παραρτήματος αλλά κάηκε το 2016 σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ισόγειο χώρο του Παραρτήματος. Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από την αρχή ακόμη της θητείας μας με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, ενημερωθήκαμε πως για να προχωρήσει από εδώ και πέρα και εν τέλει να ολοκληρωθεί το έργο της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας για το οποίο φορέας υλοποίησης – υπεύθυνος ήταν και είναι ο δήμος Καβάλας (πρόγραμμα ΕΣΠΑ) πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, ζημιές που ανέρχονται περίπου στο ποσόν των 250.000,00 ευρώ. Εκτιμούμε πως η πλήρης αποκατάσταση του καμένου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο τρίμηνο του 2021, ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους το εν λόγω Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
  • Έχουμε μπει σε διαδικασία μελετών, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με σκοπό την σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτιρίων των Δομών μας. Ήδη ξεκινήσαμε ενέργειες επισκευών (π.χ. εξωτερικές θερμομονώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, κλπ.). Ενδεικτικά αναφέρουμε πως εξετάζουμε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα το net – metering / μελέτη ενεργειακού συμψηφισμού.
  • Σκοπός μας αποτελεί η δημιουργία και η λειτουργία ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) σε όλους του νομούς των Παραρτημάτων μας. Ήδη έχουμε μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη λειτουργία και των άλλων δύο (2) ΣΥΔ στο Παράρτημά μας στη Δράμα και μέσα στο φθινόπωρο θα είναι σε λειτουργία πλέον και οι τρεις (3).
  • Επαναλειτουργία δομής «Προεπαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ» στην πόλη της Καβάλας, όπου το νυν Δ/κό Συμβούλιο δεν κατάργησε τη λειτουργία της δομής αλλά προέβη στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της προκειμένου να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εγγυώνται την ασφάλεια, την υγεία και την αξιοπρέπεια των ΑμεΑ εκπαιδευομένων της, αλλά και διασφαλίζοντας το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον, καθόσον στη Δομή θα εκπαιδεύονται τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ενήλικά άτομα και όχι μόνον ένα (1).
  • Η Διοίκησή μας στηρίζει ιδιαίτερα τον θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας και έχουμε ήδη προβεί στην υπογραφή ενός «Μνημονίου συνεργασίας» (το οποίο έχει διάρκεια ενός έτους) μεταξύ του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. (κ. Χρ. Μέτιου), της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με έδρα τη Κομοτηνή, (ΑΦΜ 997687965) που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διευθυντή αυτής ιατρό κ. Λουκά Γεώργιο και την Πρόεδρο του Κέντρου μας με σκοπό την προώθηση  του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας προς τους υποψήφιους θετούς γονείς, τους αρμόδιους υπαλλήλους των δομών παιδικής προστασίας και τους αρμόδιους υπαλλήλους των φορέων που υλοποιούν τις διαδικασίες των θεσμών αναδοχής και υιοθεσίας. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί το πρώτο (1ο) διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υποψήφιων θετών γονέων την Τετάρτη 10-06-2020 και προετοιμάζεται το δεύτερο (2ο). Απώτερος στόχος της Διοίκησής μας αποτελεί η αποϊδρυματοποίηση.

 

Δείτε το έγγραφο εδώ: Download