Η 3η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως   Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε με σκοπό τη διαμόρφωση στάσεων σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων με αναπηρία , την άρση προκαταλήψεων και διακρίσεων και την προβολή του δικαίωμά τους για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ημέρα διατράνωσης των θέσεων και των αιτημάτων τους προς την Πολιτεία που έχει καθήκον να σταθεί αρωγός στο πλευρό τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ θα συνεχίσει ναστηρίζει δράσεις που προάγουν την προσβασιμότητα, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης και γενικότερα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Εν όψει της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις στα Παραρτήματα μας :

Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής :

Την Πέμπτη 03-12-2015, θα γίνει δίωρη εορτή από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματός μας, με συμμετοχή της Θεατρολόγου κας Αρβανίτη Φωτεινής και μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου με την συνδρομή των μαθητών του Α! Λυκείου Ξάνθης.

  1. Διανομή έντυπου υλικού

«Ζωγραφίζουμε όλοι μαζί, στέλνουμε το μήνυμα μας στην τοπική κοινωνία»

Ηχογράφηση μουσικού CD στο Εργαστήριο Μουσικής «Μουσαδές»

Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας

  • 03/12/2015

Παρουσίαση του προγράμματος της Θεραπευτικής Ιππασίας των ΑμεΑ του Παραρτήματός στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου Ν. Δράμας. Μετά θα ακολουθήσει επίδειξη συνεδριών θεραπευτικής ιππασίας από μια ομάδα των νέων μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας του Παραρτήματός μας σε ανοιχτό στίβο της περιοχής με εκπαιδευμένα άλογα και με την καθοδήγηση των υπεύθυνων θεραπευτικής ιππασίας. Παράλληλα με την επίδειξη συνεδριών θεραπευτικής ιππασίας θα δοθεί ευκαιρία στους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακές τάξεις του Νικηφόρου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Αθανασίου ναδοκιμάσουν να κάνουν ιππασία με τα εκπαιδευμένα άλογα του ανοικτού στίβου στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης με τους νέους μας.

Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας

Κυριακή 06-12-15, στις 6.30΄ μ.μ, η θεατρική ομάδα του Παραρτήματος θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση: «η κυρά μας η μαμή», στο θέατρο Δημοκρατίας στην Ελευθερούπολη.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.

Σωτηριάδης Σωτήριος