Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. – Συμμετοχή στην 4η Πανελλήνια συνάντηση χορού ΑμεΑ & μεικτών ομάδων

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η 4η Πανελλήνια συνάντηση χορού ΑμεΑ & μεικτών ομάδων. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία στην παραπάνω εκδήλωση οι ομάδες χορού των Παραρτημάτων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας καθώς και του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά και τις δύο μέρες από την ιστοσελίδα της Διοργανώτριας Καλλιτεχνικής Εταιρίας Δρυάδες εν πλω.

Η ομάδα “Άνθεμα” του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας, παρουσίασε νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς, σε χορογραφία της κας Θωϊδου Άννας και κατέλαβε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις κατακτώντας έτσι το κύπελλο, το οποίο οδηγεί την ομάδα του Παραρτήματος στη δωρεάν συμμετοχή της, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για ΑμεΑ!


Απονομή κυπέλλου στην ομάδα “‘Ανθεμα” του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας:

 

Στην ομάδα χορού “Φτερά της ψυχής” του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης, το τιμητικό βραβείο της “Θεατρικής χορογραφίας”.

Στην ομάδα “Αστέρια Ζωής” του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για την Διαπολιτισμική Χορογραφία και σε όλους τους συμμετέχοντες χορευτές αναμνηστικό μετάλλιο και βεβαίωση. Η χορογράφος της ομάδας, κα. Ξένια Πεχλιβανίδου, επέλεξε για φέτος το θέμα “Γέφυρες κτίζουμε, Φράγματα Γκρεμίζουμε – Πρόσφυγες”

Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου κος Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, το τακτικό μέλος του Δ.Σ. κα Κυριακή Καρνετσή και τα αναπληρωματικά μέλη κα Άρτεμις Βελικοπούλου και κα Χαρίκλεια Γιαννακίδου.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα άτομα με αναπηρία των τριών Παραρτημάτων μας από την συμμετοχή τους σ’ αυτήν την μεγάλη και άρτια οργανωμένη γιορτή ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Μέσα από την τέχνη του χορού προβλήθηκαν και αναδείχθηκαν οι εξαιρετικές δυνατότητες και αρετές τους στο συγκεκριμένο  αντικείμενο και με την  δύναμη της ψυχής τους, μας χάρισαν για μια ακόμα φορά ένα ανεπανάληπτο μάθημα ζωής!

Τις θερμότερες ευχαριστίες μας στην κυρία Μαρία Καραπαναγιώτη και φυσικά στους/στις εθελοντές/-ριες που κάθε χρόνο δίνουν σώμα και ψυχή για να περάσουμε τόσο όμορφα.