ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 3ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου 2016 – Παγκόσμια Ημέρα Των Ατόμων με Αναπηρία – ήταν αληθινά μια ξεχωριστή ημέρα γιορτής για τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Επιθυμία του Προέδρου μας, κ. Σωτηριάδη Σωτήρη και όλων μας, ήταν να προσφέρουμε την χαρά σε όλα αυτά τα γλυκά πρόσωπα της καθημερινότητας μας, που μας χαρίζουν απλόχερα την αγάπη και το χαμόγελο τους και κάνουν την ζωή μας αληθινά όμορφη.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Κ.Κ. Παντελεήμων, στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι των ΑμΕΑ Ξάνθης. Στην συνέχεια εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, του Α’ Λυκείου Ξάνθης και του Α’ Γυμνασίου Ξάνθης ξεχύθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας της Πόλης μας δίνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία. Ζευγάρια μαθητών των δύο φορέων μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στην τοπική κοινωνία και σχημάτισαν με χρωματιστά πλακάτ Α4 το μήνυμα «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Στη συνέχεια ζωγράφισαν μαζί σε καμβάδες και ανάρτησαν τις πλαστικοποιημένες ζωγραφιές τους στην πλατεία. Το μεσημέρι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος, μας προσκάλεσε σε ένα γιορτινό γεύμα σε ταβέρνα της πόλης μας.

Την Τρίτη 06/12/2016 πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης φιλικός αγώνας μπάσκετ με μεικτές ομάδες μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Των Ατόμων με Αναπηρία οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης συμμετείχαν την Τετάρτη 30/11/2016, ώρα 18:00μ.μ. σε απογευματινή εκδήλωση café του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» στο Εστιατόριο «Ξανθίππη».

Κορύφωση όλων των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Των Ατόμων με Αναπηρία αποτέλεσε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, με έργα φτιαγμένα από εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.

Ευχαριστούμε πολύ την Διεύθυνση, τους μαθητές και τους καθηγητές του Α’ Γυμνασίου, του Α’ Λυκείου Ξάνθης και του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Ξάνθης, τους αγαπημένους φίλους και γονείς των εκπαιδευομένων μας, που θέλησαν με την παρουσία τους και της αγάπη τους να προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές στους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος μας, αλλά και την τοπική κοινωνία που στηρίζει την προσπάθεια των εκπαιδευομένων μας, συμβάλλοντας στην κοινωνική ενσωμάτωση τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις παραπάνω αναφερόμενες εκδηλώσεις.