Είκοσι τρείς προγραμματικές συμβάσεις με δήμους και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδίου «Δικαίωμα στη στέγη και την εργασία», υπέγραψε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.

Σκοπός των συμβάσεων είναι η παροχή στέγης στους δικαιούχους σε αυτόνομες ενοικιαζόμενες κατοικίες καθώς και η επιδότηση της απασχόλησης των ενηλίκων ωφελούμενων.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης των παραπάνω συμβάσεων που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 είναι 1.786.695 ευρώ.

Σε ότι αφορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ., που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από τον Μάρτιο του 2016, το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται στις 158.466 ευρώ. Σκοπός του προγράμματος, είναι η μετάβαση των ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας ή/και οικογενειών ή/και ατόμων που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, σε επαρκή κατοικία με κάλυψη ενοικίου καθώς και η εργασιακή (επαν)ένταξη των ατόμων αυτών. Παράλληλα παρέχεται πλήρης κάλυψη μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, δώρων και επιδομάτων των ωφελούμενων του προγράμματος.

Το Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ., υλοποιεί το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη στέγη και την εργασία», με 13 ωφελούμενους/-ες, εκ των οποίων οι 12 είναι πρώην φιλοξενούμενοι/-ες των Δομών Παιδικής Προστασίας και με έναν/μια πρώην κάτοικο επισφαλούς κατοικίας.

Η κ. Φωτίου προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τους παρακάτω φορείς:

⦁ Δήμος Ν. Ιωνίας, για σχέδιο συνολικού κόστους 177.255 ευρώ

⦁ Δήμος Δυτικής Αχαΐας για σχέδιο συνολικού κόστους 151.170 ευρώ

⦁ Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας για σχέδιο συνολικού κόστους 119.571 ευρώ.

⦁ «ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ» ΑμΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για σχέδιο συνολικού κόστους 71.000 ευρώ.

⦁ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, για σχέδιο συνολικού κόστους 128.216 ευρώ

⦁ ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», για σχέδιο συνολικού κόστους 207.388 ευρώ.

⦁ ΜΚΟ “PRAKSIS”, για σχέδιο συνολικού κόστους 147.004 ευρώ

⦁ ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ», για σχέδιο συνολικού κόστους 175.065 ευρώ.

⦁ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος, για σχέδιο συνολικού κόστους 80.619 ευρώ.

⦁ Δήμος Κηφισιάς, για σχέδιο συνολικού κόστους 163.040 ευρώ.

⦁ Δήμος Καλαμάτας, για σχέδιο συνολικού κόστους 22.077 ευρώ.

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για σχέδιο συνολικού κόστους 158.466 ευρώ.

⦁ Δήμος Ρόδου, για σχέδιο συνολικού κόστους 72.760 ευρώ.

⦁ Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος», για σχέδιο συνολικού κόστους 48.312 ευρώ.

⦁ Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, για σχέδιο συνολικού κόστους 286.363 ευρώ.

⦁ Χαμόγελο του Παιδιού, για σχέδιο συνολικού κόστους 179.073 ευρώ.

⦁ Δήμος Ερυμάνθου, για σχέδιο συνολικού κόστους 109.846 ευρώ.

⦁ Δήμος Νεάπολης Συκεών, για σχέδιο συνολικού κόστους 54.840 ευρώ.

⦁ Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίων Ασωμάτων Θησείου, για σχέδιο συνολικού κόστους 63.950 ευρώ.

⦁ Δήμος Πειραιά, για σχέδιο συνολικού κόστους 158.410 ευρώ.

⦁ Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες ευπαθών ομάδων (ΕΔΡΑ), για σχέδιο συνολικού κόστους 333.950 ευρώ.

⦁ Δήμος Κιλκίς, για σχέδιο συνολικού κόστους 41.533 ευρώ.

⦁ Δήμος Βύρωνα, για σχέδιο συνολικού κόστους 63.456 ευρώ.