Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο φεστιβάλ χορού ομάδων ΑμεΑ και μικτών ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις (3) χορευτικές μας ομάδες θα συμμετέχουν στο 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 19 – 20 Μαΐου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Η χορευτική ομάδα του παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας «ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» θα παρουσιάσει το έργο με τίτλο «Τα λουλούδια θ’ ανθίζουν για πάντα» και είναι ένα χορευτικό δρώμενο σε τέσσερα  μέρη  με  ενδιαφέροντες συμβολισμούς  με τη μουσική του Vivaldi.

Το παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας με την ομάδα έκφρασης «Άνθεμα» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα με τίτλο «Ιόνια κύματα».

Το παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης με την ομάδα  χορού «ΑΣΤΕΡΙΑ ΖΩΗΣ» θα παρουσιάσει τη χορογραφίας με τίτλο «Άδραξε την ημέρα» (Ο Κύκλος της Ζωής σε συνάφεια με τις 4 εποχές).

Το Φεστιβάλ χορού θα διαρκέσει 2 μέρες και οι χορογραφίες θα παρουσιαστούν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας και Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου). Την 3η μέρα θα πραγματοποιηθούν ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια από επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τις χορευτικές ομάδες των παραρτημάτων θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Π.Α.Μ.Θ. Σωτήρης Σωτηριάδης μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου όπου θα παρακολουθήσουν από κοντά την όμορφη γιορτή και θα απολαύσουν τις χορευτικές ικανότητες όλων των συμμετεχόντων.

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην παρούσα ιστοσελίδα ζωντανά σε Live Streaming 1st IDFD