Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΚΠ ΑΜΘ, Σωτήρης Σωτηριάδης, παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά έργα που αφορούν τις δομές του Φορέα.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η αίτηση που είχε υποβάλει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ στη δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: “Επιχορήγηση για τη Δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)”. Αφορά τη λειτουργία τριών ΣΥΔ του παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας με δυνατότητα να φιλοξενεί έξι άτομα με αναπηρία η κάθε μία, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενοίκων και την ένταξη στην κοινότητα καθώς και τη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης που σέβονται την προσωπικότητα και την ατομικότητα των ενοίκων. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί.

Ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Στη συνέχεια, ο κ. Σωτηριάδης αναφέρθηκε στη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας ενός φιλοξενείου για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς με έδρα την Καβάλα και συγκεκριμένα στο χώρο του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας. Ένα διαμέρισμα που ανακαινίσθηκε πλήρως και παραδόθηκε προς χρήση πριν από λίγες μέρες. Το φιλοξενείο “Αριάδνη-Θησέας” θα εξυπηρετεί υποψήφια ανάδοχα ή θετά ζευγάρια από απομακρυσμένες, κυρίως, περιοχές εκτός Καβάλας που βρίσκονται στη διαδικασία γνωριμίας με κάποιο παιδί με σκοπό την αναδοχή ή παιδοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί.

Φιλοξενείο ανάδοχων/θετών γονέων “Αριάδνη-Θησέας”