Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας – Πρώην Παιδόπολη και η Σχολή Χορού Dance Academy παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν τους καβαλιώτες για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου 21 και της Κυριακής 22 Ιουνίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των τμημάτων της Σχολής Χορού Dance Academy με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση οικογενειών μέσω του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ και τη χορηγία υποτροφιών σε παιδιά της Παιδόπολης.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος πολιτιστικών Θοδώρα Βαβαλέσκου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστης Δημητριάδης, η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ Γιάννα Χατζηβαρύτη, η πρόεδρος του περιφερειακού νομικού προσώπου όπου ανήκει η πρώην Παιδόπολη Μαρίνα Φιλιππίδου, καθώς και το μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Ρούλα Γλυκοπούλου.

Ο Ανέστης Δημητριάδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που προτάθηκε από το σχολή χορού, η οποία έγινε αποδεκτή προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με ανάγκη και τα παιδιά της Παιδόπολης. Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις δε θα πληρώσουν αντίτιμο για το εισιτήριο αλλά θα παραδώσουν τρόφιμα ως βοήθημα. Η Γιάννα Λασινά, υπεύθυνη της σχολής χορού Dance Academy μίλησε για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που θα μετέχουν στις εκδηλώσεις και στις τρεις υποτροφίες που θα δώσουν σε παιδιά της Παιδόπολης και σε άλλες τρεις υποτροφίες για παιδιά οικογενειών που ενισχύει η ΠΝΟΗ μέσω του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ ώστε να φοιτήσουν στη σχολή. Επίσης, η κ. Λασινά ενημέρωσε για τις τριάντα ελεύθερες εισόδους που θα παραχωρηθούν για την εκδήλωση της σχολής η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στο κλειστό αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας.

Η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ έκανε έκκληση για γενναιοδωρία εκείνων που θα προσέρθουν ώστε να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου σε επίπεδο προσφορών. Η πρόεδρος της Παιδόπολης, ευχαρίστησε τη σχολή χορού για μία ακόμη συνεργασία, αφού και πέρσι κάποιες φιλοξενούμενες κοπέλες είχαν παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα. Την ευαρέσκειά της για τη συνεργασία των φορέων σε φιλανθρωπικό επίπεδο εξέφρασε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος πολιτιστικών.