Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το επιστημονικό προσωπικό της Νέας Δομής Ατόμων με Αναπηρία με έδρα την πόλη της Καβάλας επισκέφθηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, τα σχολεία ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες, τη λειτουργία και το πρόγραμμα της δομής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία ότι η Νέα Δομή ΑμεΑ δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2019 και ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιούνιο.

Η Νέα Δομή ΑμεΑ, λειτουργεί ως τμήμα του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας και στεγάζεται σε έναν από τους χώρους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Συγκεκριμένα στο πρώην ειδικό σχολείο Καβάλας (Τέρμα Ιοκάστης, Άγιος Λουκάς).

Η Δομή, προς το παρόν, εξυπηρετεί ΑμεΑ άνω των 18 ετών και οι υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν είναι οι εξής:

  • Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Ψυχολογική Υποστήριξη
  • Γραφείο Κοινωνικής Λειτουργού
  • Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής.

Λειτουργεί την παρούσα χρονική περίοδο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και εντός των παραπάνω ωρών, οι εκπαιδευόμενοι απασχολούνται ορισμένες ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός, το οποίο δημιουργείται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Οι αιτήσεις εγγραφής των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα της Δομής είναι ανοιχτές. Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο 2510 241 432 μεταξύ 12:00 – 20:00. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο email: kkppamth@yahoo.com.