Δελτίο Τύπου: Ενα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, με τη συμμετοχή 20 Ομάδων Χορού από όλη τη χώρα. Στιγμές συγκίνησης και χαράς στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού

Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, κατάμεστο από χαμογελαστά και συγκινημένα πρόσωπα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Ιουνίου 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων. Η Καλλιτεχνική Εταιρεία ”Δρυάδες εν Πλω” διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, με τη συμμετοχή 20 Ομάδων Χορού από όλη τη χώρα.

Το Σάββατο 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πρόβες των Ομάδων στο διαμορφωμένο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου, παρουσία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου που παρακολούθησε και στήριξε με έντονο ενδιαφέρον τη διοργάνωση. Στη συνέχεια οι χορευτές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στην πόλη μας, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν συντροφιά με τους πολυάριθμους εθελοντές της εκδήλωσης.

Οι ομάδες από Αθήνα, Λάρισα, Βόλο. Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες και Δράμα που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας ενθουσιάστηκαν με την υπέροχη εκδήλωση, τη θετική ενέργεια των εθελοντών και την άψογη διοργάνωση, χαρίζοντας τον καλύτερο εαυτό τους την Κυριακή. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 10.30π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, παρουσία πλήθους κόσμου που θέλησε να χειροκροτήσει την προσπάθεια των χορευτών και να στηρίξει το μοναδικό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης οι βουλευτές κος Σπ. Ταλιαδούρος και Α. Σκόνδρα, καθώς και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας κα Σ. Καρασαββίδου, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης κα Μ. Φιλιππίδου – Μανιού και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του Δήμου Καβάλας κα Ά. Βλάχου.

Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κοστούμια. Κυρίως, όμως συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή για πρώτη φορά ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες μας, εθελοντές, υποστηρικτές και χορηγούς, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους. Επίσης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων: Δρ. Β. Μουλά Ψυχολόγο, Λ. Γκόβαρη Χειρούργο Ορθοπεδικό, Στ. Ευσταθίου Σκηνοθέτη Θεάτρου – Καλλιτεχνικό Διευθυντή Άτροπος, Α. Γύρα Χορογράφο – Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κινητήρα, Γ. Χρηστάκη Χορογράφο – Χορευτή – Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΔΑΓΙΠΟΛΗ για την παρουσία τους και την ηθική τους υποστήριξη.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια