Στόχος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας-Θράκης είναι η αύξηση των αναδοχών και των υιοθεσιών ατόμων που φιλοξενούνται στα Παραρτήματα του Κέντρου, δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του Κέντρου, Σωτήρης Σωτηριάδης. Παρουσίασε τα Παραρτήματα του Κέντρου και το πλαίσιο των προβλημάτων του, ενώ κατήγγειλε τόσο τις ενέργειες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που στέρησε με την επιβολή του «κουρέματος» PSI κατά 2,5 εκατ. Ευρώ τα διαθέσιμα ποσά του Κέντρου, καθώς και τον Δήμο Καβάλας, που ευθύνεται για την μη ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης των κτηρίων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού.

Από το 2013 λειτουργούν υπό ενιαίο φορέα τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού στην Καβάλα και την Δράμα, Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη και την Δράμα, Ατόμων με Αναπηρία στην Χρύσα Ξάνθης και Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Κομοτηνή.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σωτηριάδης επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες και μέσω των δομών κοινωνικής πρόνοιας, τόνισε τα εξής:

– Υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού των Παραρτημάτων, ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις ενδιαφερομένων.
– Υπάρχει ανάγκη προσωπικού. Εντός του 2017 θα προκηρυχθούν περισσότερες από 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού.
– Η ετήσια χρηματοδότηση από το Κράτος, αν και ποτέ δεν έφτασε ολόκληρη, το 2015 και το 2016, παρά την κρίση, πλησίασε την προϋπολογισθείσα επιχορήγηση.
– Το PSI, που θεώρησε μεγάλο επίτευγμά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στέρησε 2,5 εκατ. Ευρώ από το Κέντρο.

– Η σημαντική ευαισθησία των Καβαλιωτών, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν 18 ανάδοχες οικογένειες, που φιλοξενούν παιδιά του Κέντρου, και στόχος της σημερινής διοίκησης είναι η αύξηση των ανάδοχων οικογενειών και η υιοθεσία αυτών των παιδιών. Γι’ αυτόν το λόγο, η πρώτη εκδήλωση του Κέντρου για το 2017, θα έχει αυτό το θέμα.

Ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο κ. Σωτηριάδης, χαρακτήρισε απολύτως υπεύθυνο τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο ανακαίνισης των κτηρίων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού, διότι το έργο είναι ημιτελές και κακότεχνο. «Θα πρέπει να πιεστεί ο εργολάβος κι αν ο Δήμος δεν κάνει όσα ανέλαβε, θα πρέπει να παρέμβουν το Υπουργείο Εργασίας και ο εισαγγελέας», είπε ο πρόεδρος. Γνωστοποίησε ότι ο σχεδιασμός της ανακαίνισης δεν περιλάμβανε …πόμολα για τις πόρτες και σώματα καλοριφέρ, ενώ το νέο λεβητοστάσιο ήδη έχει γεμίσει κάπνα! Σημειώνεται ότι, ως δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Σωτηριάδης και η παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» ζήτησαν εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει επίσημη απάντηση.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Σωτήρη Σωτηριάδη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:

 

 

Πηγή :