Η 3η Δεκεμβρίου 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Των Ατόμων με Αναπηρία – ήταν αληθινά μια ξεχωριστή ημέρα γιορτής για τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Επιθυμία του Προέδρου μας, κ. Σωτηριάδη Σωτήριου και όλων μας, ήταν να προσφέρουμε την χαρά σε όλα αυτά τα γλυκά πρόσωπα της καθημερινότητας μας, που μας χαρίζουν απλόχερα την αγάπη και το χαμόγελο τους και κάνουν την ζωή μας αληθινά όμορφη.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Κ.Κ. Παντελέημων, στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι των ΑμΕΑ Ξάνθης. Στην συνέχεια εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και του Α! Λυκείου Ξάνθης ξεχύθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας της Πόλης μας δίνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία. Ζευγάρια μαθητών των δύο φορέων μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στην τοπική κοινωνία και τραγούδησαν από κοινού αγαπημένες μελωδίες. Στη συνέχεια ζωγράφισαν μαζί σε καμβάδες. Το μεσημέρι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος, μας προσκάλεσε σε ένα γιορτινό γεύμα σε ταβέρνα της πόλης μας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκπαιδευόμενοι και προσωπικό του Παραρτήματος, βρέθηκαν στο φιλόξενο χώρο του μουσικού εργαστηρίου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΣΑΔΕΣ», για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους CD.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αγαπημένους φίλους και γονείς των εκπαιδευομένων μας, που θέλησαν με την παρουσία τους και της αγάπη τους να προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές στους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος μας.

Οι φωτογραφίες είναι από τις ακόλουθες εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία του Παραρτήματος Ξάνθης:

  • Παρασκευή μια γλυκιά συνταγής (γλυκό κορμός) σε συνεργασία με μαθητές του Α! Λυκείου Ξάνθης.
  • Δενδροφύτευση σε συνεργασία με μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
  • Διανομή έντυπου υλικού: Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης από μαθητές του Παρατήματος και του Α! Λυκείου Ξάνθης.
  • Ζωγραφίζουμε μαζί, στέλνουμε το μήνυμα μας «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στην τοπική κοινωνία .
  • Γεύμα σε ταβέρνα της Ξάνθης

Ηχογράφηση στο studio «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΣΑΔΕΣ»