Η Διοίκηση του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Καβάλας είναι χαρούμενη που ένα όνειρό της για τα παιδιά του Κέντρου θα πραγματοποιηθεί.

Τα υπάρχοντα κτίρια της Παιδόπολης Καβάλας κατασκευάστηκαν από το 1966 και είναι παλιά και φθαρμένα. Ηταν λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη να ανακαινισθούν. Οταν εμείς αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2012, οι απαιτούμενες μελέτες δεν ήταν έτοιμες και δεν είχαμε πολύ χρόνο για την κατάθεση της αίτησης, ούτε χρήματα για να πληρώσουμε κάποιον ιδιώτη μελετητή. Θέλοντας πολύ να γίνει το έργο αυτό,  Καβαλιώτες ιδιώτες μηχανικοί, η κ.Μαρία  Καρακεσίσογλου και κ.Μπουμπούνας με προθυμία και χαρά δέχτηκαν μετά από πρόσκλησή μας να συντάξουν τις απαιτούμενες μελέτες δωρεάν, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουμε.

Στη συνέχεια συμφωνήσαμε με τον κ.Δήμαρχο Καβάλας, κ.Κωστή Σιμιτσή και τον κ.Αντιδήμαρχο Καβάλας, κ.Θεόδωρο Μουριάδη να εντάξει το έργο αυτό ο Δήμος Καβάλας στο ΕΣΠΑ για λογαριασμό μας. Τον Ιανουάριο του 2013 το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ομόφωνα ψήφισαν  την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καβάλας και Κέντρου οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Καλλιοντζής, κ.Εριφυλλίδης, κ.Βέρρος , κ.Λιόγκας και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ανέλαβαν την ολοκλήρωση του φακέλλου ενώ ο κ.Γιάννης Τσουκαλίδης και η κ.Γιώτα Γεωργίτση μας παρείχαν δωρεάν τεχνική υποστήριξη. Επόμενο δύσκολο στάδιο ήταν η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο μας βοήθησε πολύ και ταχύτατα ο κ.Νίκος Παναγιωτόπολος, πρ.Υφυπουργός Εργασίας, καθώς και οι συνεργάτες του. Ετσι μετά την ταχύτατη εξέταση του φακέλλου από τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., φτάσαμε στον Ιούλιο του 2013  που ο κ. Αρης Γιανανκίδης, Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. υπέγραψε αμέσως και χωρίς χρονοτριβή την πολυπόθητη απόφαση ένταξης της ανακαίνισης της Παιδόπολης Καβάλας και ενεργειακής αναβάθμισης στο ΕΣΠΑ.

Αργότερα όταν  με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης  σταμάτησαν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ, το δικό μας έργο εξαιρέθηκε  και συνεχίστηκε κατόπιν σημαντικών πρωτοβουλιών του Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης κ.Βαρτζόπουλου, του  Γ.Γραμαμτέα του ΕΣΠΑ , του κ.Περιφερειάρχη  Α.Μ.Θ.  κ.Παυλίδη Γιωργίου, του κ. Εμμ.Καλεηδάκη.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους ευχαριστώ όλους. Ο καθένας τους με τις ενέργειές τους αυτές βοήθησαν στο αποτέλεσμα αυτό, δηλαδή στην παροχή ενός καλύτερου καθαρού, όμορφου, αξιοπρεπούς και ανθρώπινου περιβάλλοντος στα παιδιά του Κέντρου, στα παιδιά της καρδιάς μας. Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Συγχαρητήρια σε όλους όσους μας βοήθησαν και όσους πίστεψαν ότι άξιζε αυτή η προσπάθειά μας. Εύχομαι αυτή μας η προσπάθεια να ευοδώσει και το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα και όσοι θα συμμετέχουν στο μέλλον, να το υποστηρίξουν και εκείνοι με σθένος όπως εμείς.

Καβάλα Αύγουστος 2014

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Μαρίνα Φιλιππίδου