Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας – Ημερήσια Εκδρομή στη Θάσο

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου  2017 οι εκπαιδευόμενοι/-ες  του εργαστηρίου κεραμικής του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας με την συνοδεία υπαλλήλων της μονάδας, επισκέφτηκαν το  νησί της Θάσου  για υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης στο επαγγελματικό εργαστήριο κεραμικής του κυρίου Κωστή Χρυσόγελου που εδρεύει εκεί, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την ξενάγηση  στο συγκεκριμένο εργαστήριο, την  γνωριμία την ιστορία του -καθώς μετράει τρεις γενιές τεχνιτών με καταγωγή από το νησί της Σίφνου- και τέλος την επίδειξη  παραδοσιακών τεχνικών επεξεργασίας του πηλού.

Ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης  ήταν  η ισότιμη συμμετοχή όλων των εκπαιδευμένων με  αναπηρία στην εκπαίδευση και στην ζωή καθώς και  η εξάλειψη κάθε νοοτροπίας που βάζει όρια και περιθωριοποιεί τους ανθρώπους.

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. κος Σωτηριάδης Σωτήρης, το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ κα Βελικοπούλου Αρτέμιδα και ο Διευθυντής του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας κος Γιαννουλίδης Σταύρος.

.

.