Ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια πρόεδρο Μαίρη Κωσταράκη επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι τους χώρους που φιλοξενείται προσωρινά το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Καβάλας στο διοικητήριο(πρώην νομαρχία) Καβάλας.

Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη συντονίστρια-κοινωνική λειτουργό Καλλιόπη Κοντού και τις εργαζόμενες στο Κέντρο Κοινότητας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, η πληροφόρηση ή/και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε δομές και υπηρεσίες στα όρια του δήμου(π.χ. ξενώνες, υπνωτήρια, δομές ΑμεΑ κλπ.), η υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) κ.α.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΚΚΠ ΠΑΜΘ σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει ο δημόσιος φορέας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και εποπτεύει, συντονίζει και κατευθύνει δράσεις σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής. Με σκοπό την κοινωνική φροντίδα και προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρίες, των χρονίως πασχόντων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και διήρκησε πάνω από μία ώρα ενώ στο τέλος όλες και όλοι συμφώνησαν πως βασικός σκοπός της συνάντησης, πέρα από τη γνωριμία και την ενημέρωση, είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Συνεργασία που θα αφορά την πραγματοποίηση δράσεων κοινωνικής ένταξης αλλά και δράσεων σχετικά με τους θεσμούς της αναδοχής και της υιοθεσίας.