Στις 12-5-2016, ημέρα Πέμπτη, επισκέφθηκε το Παράρτημα αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ, η σύζυγος του Γενικού Πρόξενου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κα. Hulya Akinci, συνοδευόμενη από ομάδα των τομέων γυναικών του Συλλόγου Επιστημών Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Η παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένη στην Μητέρα.

Την κα. Hulya Akinci υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ., κ. Σωτήρης Σωτηριάδης,  μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. και την διευθύντρια του Παραρτήματος κ. Ιωάννα Πασχαλίδου.

Οι επισκέπτες συνοδευόμενοι από το προσωπικό του Παραρτήματος συνάντησαν όλους τους περιθαλπόμενους στο χώρο τους, συνομίλησαν μαζί τους και προσέφεραν δώρα.  Επίσης συνομίλησαν με τις εργαζόμενες-μητέρες του Παραρτήματος, οι οποίες προσφέρουν μητρική φροντίδα στους περιθαλπόμενους.

Ευχαριστούμε την κα. Hulya Akinci για την ευαισθησία της και θεωρούμε τις επισκέψεις αυτές σημαντικές γιατί οι φιλοξενούμενοι του Παραρτήματος Κομοτηνής, αν και άτομα με βαριά αναπηρία, είναι κομμάτι της κοινωνίας και έχουν και αυτοί δικαίωμα στη χαρά της επικοινωνίας, της συμμετοχής και της ψυχαγωγίας.