Τη Δευτέρα 13/06/2016 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lucy, το εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών στο πλαίσιο του έργου Civil Protection for All – CP4ALL στο οποίο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ συμμετέχει ως εταίρος.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν μέλη πολλών εθελοντικών ομάδων της Καβάλας και της γύρω περιοχής και εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών Αρχών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των εισηγητών και συζήτησαν μαζί τους ουσιαστικά θέματα που τους αφορούν.

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών κάλυψαν διάφορα θέματα και πολλές απορίες των εθελοντών. Ο κος Ευάγγελος Κατσαρός, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (ένας από τους εταίρους του έργου) ανέλυσε την επιλογή καλών πρακτικών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τους εταίρους του έργου και ο κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, επικεντρώθηκε στη σημασία της διαλειτουργικότητας και των ανοικτών δεδομένων και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία ψηφιακών χαρτογραφικών δεδομένων σε μια καταστροφή.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, η κα Ασπασία Καραμάνου, Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών ανέλυσε τις ψυχολογικές επιπτώσεις στο προσωπικό των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και ο ψυχολόγος Παναγιώτης Σαμαράς στην εισήγησή του τόνισε την αντιμετώπιση και τη ψυχολογική παρέμβαση στα παιδιά μετά από ένα καταστροφικό συμβάν.

Τέλος, η εθελόντρια του ΚΚΠ ΠΑΜΘ, Φωτεινή Καραγιαννίδου, παρουσίασε την εμπειρία της από το πρόσφατο ταξίδι στη Βενετία όπου πραγματοποιήθηκε το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών από τους Ιταλούς εταίρους του έργου.

Το ΚΚΠ ΠΑΜΘ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

 

(Ολόκληρο το Δελτίου Τύπου με φωτογραφίες περιλαμβάνεται στο pdf)