Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) και το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης Καβάλας “Άγιος Γεώργιος”, συνδιοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα :

«Κοινωνική Φροντίδα Οικογένειας – Παιδιού. Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές»

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας στις 3 ημέρα Παρασκευή και 4 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο 2014, στο ξενοδοχείο Lucy Hotel.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα είναι οι εξής :

 1. Παιδική Προστασία (Αναδοχή και Υιοθεσία).
 2. Χρόνια Φροντίδα ΑμεΑ και Ηλικιωμένων.
 3. Ενδοοικογενειακή Βία (Πρόληψη και Αντιμετώπιση).
 4. Οικονομική Κρίση και Υπηρεσίες Πρόνοιας.
 5. Επαγγελματική Εξουθένωση Εργαζομένων σε Υπηρεσίες Πρόνοιας.
 6. Εθελοντισμός και Κοινωνικές Συμπράξεις στις Υπηρεσίες Πρόνοιας.
 7. Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.
 8. Υπηρεσίες Κοινωνικής Αρωγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 9. Παραδείγματα Καλών Πρακτικών και νέο ΕΣΠΑ στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να μιλήσουν Ακαδημαϊκοί, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Κ.Κ.Π., εργαζόμενοι στο χώρο της Πρόνοιας, εκπρόσωποι της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων προνοιακών Φορέων και Συλλόγων.

Το συνέδριο θα απευθύνεται σε κοινωνικούς επιστήμονες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εργαζομένους σε υπηρεσίες πρόνοιας, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές/σπουδαστές ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Η συμμετοχή κάθε συνέδρου ορίζεται στα 15€ για φοιτητές και ανέργους και 20€ για το γενικό κοινό, εφόσον γίνει προεγγραφή μέχρι τις 30/09/2014 στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό 6618-109392-176 IBANGR 0171 6180 0066 1810 9392 176, στο όνομα Ιωάννη Τσουκαλίδη και με αιτιολογία «συνδρομή για συμμετοχή στο συνέδριο του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. 2014». Το αποδεικτικό κατάθεσης, μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα αποστέλλονται στο φαξ 2510211064 για να γίνεται η προεγγραφή.  Έπειτα εγγραφές θα γίνονται κατά την ημέρα του Συνεδρίου με γενική είσοδο 30€ και θα παρέχονται ο φάκελος του συνεδρίου με ενημερωτικό υλικό, 2 coffeebreak και 1 μεσημεριανό γεύμα ανά ημέρα. Στο τέλος του Συνεδρίου θα δοθούν ειδικές βεβαιώσεις παρακολούθησης και συμμετοχής.

Επίσης όσοι θελήσουν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης μας, προτείνουμε κατόπιν ειδικής συμφωνίας, τα εξής:

 1. Ξενοδοχείο LucyHotel
  -70ευρώ το μονόκλινο και 85 ευρώ το δίκλινο. Στην τιμή περιλαμβάνεται Αμερικάνικο Πρωινό σε Μπουφέ.
 2. Ξενοδοχείο GALAXYAIROTEL
  -44 ευρώ το μονόκλινο, 46 ευρώ το δίκλινο και 65 ευρώ το τρίκλινο με πρωινό.
 3. Ξενοδοχείο ESPERIA
  -40 ευρώ το μόνοκλινο, 45 ευρώ το δίκλινο, 55 ευρώ το τρίκλινο με πρωινό.

Μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στο site : www.kkppamth.gr

Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που διοργανώνουμε στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2014 στην πόλη της Καβάλας και ευελπιστούμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να συμβάλουν στην ορθή άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Μετά τιμής,

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μαρίνα Φιλιππίδου

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο συνέδριο