Αναστασία Τζαμπαζλή:

«Στηρίζουμε εμπράκτως το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία  στην εργασία»

 

Σε Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αφορά την ένταξη σε Πρόγραμμα για την πρόσληψη ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), συμμετέχει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μέχρι να υλοποιηθεί, καθώς αρχικά δεν υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής στην εν λόγω Πρόσκληση των Ν.Π.Δ.Δ.

Τελικά, μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Δ.Σ. του Κέντρου και προσωπικά της Προέδρου του, κυρίας Αναστασίας Τζαμπαζλή, κατατέθηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΑΕΔ και με τη βοήθεια τόσο της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου όσο και του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Έτσι, παρελήφθη στις 30 Ιουλίου 2020, η 1η Τροποποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ Νο 12/2017 (ΑΔΑ: ΩΣΠΙ4691Ω2-ΕΟ2) σύμφωνα με την οποία μπορεί -και επισήμως πλέον- το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. να συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Η κ. Τζαμπαζλή, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη συμμετοχή του Κέντρου στη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι δεν αποτελούμε απλά Δομές φιλοξενίας ΑμεΑ, αλλά ενδιαφερόμαστε και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την πολύτιμη βοήθειά της στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, όσο και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη ο οποίος εισάκουσε το αίτημά μας.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) με τον δέοντα σεβασμό και θα στηρίζει το δικαίωμά τους στην εργασία, καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες εναντίον του κοινωνικού αποκλεισμού που δυστυχώς καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία βιώνουν».

Δείτε το έγγραφο εδώ: Download